Het schaap met dedrie poten

Het verhogen van wervingshaalbaarheid

De arbeidsmarkt bevindt zich in een gespannen situatie. Vacatures nemen toe, passende werknemers zijn niet of nauwelijks vindbaar. Hoe dan toch succesvol blijven in het vinden van kandidaten voor een functie?

Employer branding, Talent Acquisition, Retentieprogramma’s en het, wanneer het zelf niet lukt, uitbesteden van recruitment leken tot voor kort toereikende instrumenten…. In veel gevallen blijken vacatures echter steeds moeilijker in te vullen en daarbij neemt de “time to hire” ook nog eens fors toe. Wat is de sleutel tot succes in de huidige arbeidsmarkt?

Die is er simpelweg niet. De jacht op talent is in volle gang en zelfs de mindere goden op de arbeidsmarkt hebben plotsklaps een ruime keuze voor wat betreft een loopbaanstap. Oftwel: de concurrentie om de ideale nieuwe collega te vinden neemt per dag toe.

We moeten schakelen, we moeten omschakelen. De wervingshaalbaarheid van een vacature is essentieel voor recruitmentsucces! Van het schaap met de acht poten, naar het schaap met drie poten. Vanuit het ideale profiel vertrekken, vormt niet langer een vliegende start. Met een permanent marker zullen we moeten strepen in ons ideaalprofiel en conformeren we ons aan weloverwogen concessies. Immers, lateraal overstappen in de huidige arbeidsmarkt zal voor niemand aantrekkelijk zijn.

Het laten varen van functie-eisen en/of het naar beneden bijstellen van het te zoeken profiel zal voor menigeen lastig, nieuw of zelfs spannend zijn. Want hoe weten we dat de kandidaat die nog niet volledig aan het plaatje voldoet wel succesvol gaat zijn in de praktijk? Daarbij vormt de potentie die een kandidaat meebrengt een belangrijke factor. Welke groei kan een werknemer de komende jaren doormaken met welke begeleiding?

Succesvol werven wordt dus succesvol en weloverwogen risico’s nemen… het klinkt vreemd, maar dat is het niet. Hoe aantrekkelijker én uitdagender een functie is, hoe groter de kans dat kandidaten geïnteresseerd raken. Want laten we eerlijk zijn….. een job waarin je alles uit de kast moet halen en jezelf tegelijkertijd verder persoonlijk ontwikkelt, klinkt toch veel interessanter dan hetzelfde kunstje nog eens overdoen?

Vrijblijvend advies?

Voor vrijblijvend advies op het gebied van recruitment, zijn wij zoals altijd bereikbaar voor zowel opdrachtgevers als kandidaten op 020-5206547 of via info@group020.com. Voor de meest actuele vacatures: www.group020.com.

Impactcreëren

YourChallenge