Onsmotto?

Nobody makes impact alone

Daar gaat het dus om. Impact creëren door samen te werken en dan ook goede resultaten boeken. Dat kan als wij begrijpen waar het bedrijf naar toe wil groeien en de doelen die daarbij zijn gesteld. Onze waarde ligt in het talent om die professional te vinden, die de ambitie heeft om die doelen voor en met jou als klant te bereiken.

Succesvolle kandidaten zijn voor jou moeilijk te vinden. Onze samenwerking leidt ertoe dat zij voor jou beschikbaar worden. Werk is immers ons werk.

Wathebben we nodig

Om te weten hoe het bedrijf in elkaar zit, doen wij een uitgebreide intake met direct betrokkenen, zoals managers en directe collega’s en HR medewerkers. Die intake geeft ons informatie over de functie, het team en de positie binnen de organisatie.

We kijken ook scherp naar welke sfeer en bedrijfscultuur er heerst. Kortom alle zaken waarmee we kunnen vaststellen waarom een nieuwe collega past als persoon en succesvol gaat worden binnen de organisatie.

Watkrijg jij

Wij streven naar een voordracht van kandidaten die niet alleen nu maar ook in de toekomst waarde toevoegen. Het CV is belangrijk, maar onze uitleg over de kandidaat moet aangeven waarom hij of zij die waarde ook echt gaan brengen. Onze focus ligt dus op het aangeven van competenties en vaardigheden en de potentie voor de toekomst. De kandidaten die wij voordragen, zijn degenen die het beste aansluiten bij jouw wensen. Je ontvangt “to the point” informatie die jou over de kandidaten een duidelijk beeld geven.

De informatie die jij wilt hebben, is altijd in overleg met jouw Partner. Op maat en toegespitst op wat jij het beste kan gebruiken. Na aanstelling en start van de werkzaamheden houden wij nog een periode contact met jou en de kandidaat. Dit doen wij om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij blijven betrokken, ook wanneer onze opdracht al is geëindigd. Het creëren van impact is wat ons betreft de basis om als partners samen te werken.

Recruitment oftewel werving & selectie

Je geeft ons de opdracht om voor specifieke vacatures kandidaten te vinden. Dat zijn steeds ad hoc opdrachten die wij vanuit ons kantoor in Amstelveen uitvoeren. De basis hiervoor is een zogenaamde “paraplu overeenkomst”. Jij hebt steeds de keuze voor welke vacatures je ons wilt inzetten.

Wij brengen voor recruitment een bemiddelingsvergoeding in rekening die gebaseerd is op het jaarinkomen dat met de kandidaat wordt afgesproken. Ten aanzien van de bemiddelingsvergoeding bieden wij een aantal mogelijkheden om die zoveel mogelijk “customer tailored” aan te bieden.

Corporate Recruitment of RPO

Voor deze vorm van recruitment, ook wel Recruitment Process Outsourcing genoemd, werken wij vooral vanuit jouw kantoor en kun je ons ”dedicated” inzetten voor de vacatures binnen de onderneming. Onze aanwezigheid zorgt ervoor dat wij nog beter zichtbaar en vindbaar zijn en snel één op één overleg kunnen voeren. Wij regelen het hele proces vanaf het bespreken van vacatures met lijnmanagers tot en met het afronden van de selectieprocedure met HR.

Wij werken op interim basis en onze vergoeding is een vooraf afgesproken tarief per uur, per dag of dagdeel.

Recruitment of corporate recruitment, jij hebt als opdrachtgever via ons de beschikking over een “state of the art” platform met de meest moderne software om de beste kandidaten te vinden. Je hebt bovendien de garantie dat wij voldoen aan de Europese privacywetgeving.

EXECUTIVE SEARCH: Vacatures op dit niveau betreffen senior (management-) posities met een vast inkomen vanaf € 125.000 per jaar.

Get intouch

Heb je interesse in meer informatie, dan komen we graag met je in contact. Wij geven graag uitgebreide uitleg over onze passie, namelijk MAKE WORK WORK.

Geef je nummer en wij nemen contact met je op.