Hé, hr manager, bent u alweerte laat?

Nu een vacature invullen? U bent te laat.

Heeft u nu iemand nodig? Helaas. U bent te laat begonnen met zoeken. Dat had u als anticiperende HR professional kunnen weten. De targets voor de komende tijd, kunt u dus ook alvast vergeten.

Die ene passende kandidaat gaat u niet vinden binnen een week. Ook niet binnen een paar weken. Misschien, als u geluk heeft, binnen een paar maanden. Ondertussen stapelt het werk zich op. Hijgt de sales manager in uw nek. Maar vooral: het bedrijf loopt veel omzet mis. Dit had u natuurlijk van mijlenver kunnen zien aankomen. Maar dat terzijde.

Die ene parel in een zee van oesters die u zoekt, zit niet verlegen om werk. Hij/zij (laten we voor het gemak ‘hij’ zeggen) is succesvol in z’n huidige baan, dus waarom de overstap maken? Hij wordt betaald naar wat ie waard is en ontvangt een prima bonus.
De kans dat u ‘m überhaupt spreekt is gering. Hij is drukbezet, dus ‘als’ hij over een week tijd heeft om koffie te drinken, is dat snel. Hij heeft hoge verwachtingen van de sollicitatiefase en er zijn veel potentiële afhaakmomenten. Zeker als hij wordt opgejaagd.

U moet dus wel van hele goeden huize komen om hem te laten bewegen op de arbeidsmarkt. Want deze extreem kieskeurige professional kiest heel bewust voor de volgende stap.

Is er dan überhaupt een kans dat die ene topkandidaat een overstap aandurft? Jazeker, een meerderheid zit dan misschien wel prima op z’n plek maar is latent op zoek naar iets nieuws. Om dat te ontdekken zijn gesprekken, kopjes koffie en nog meer gesprekken nodig. Geduld dus. Veel geduld wellicht, maar ga zeker niet afwachten.

Denkt u door tijdgebrek: just give it a shot. Kies dan vooral iemand die nu beschikbaar is. Genoeg recruiters die snel kunnen leveren. De kans is dan wel groot dat u over een paar maanden wéér op zoek moet naar een professional.

Vrijblijvend advies?

Voor vrijblijvend advies op het gebied van recruitment, zijn wij zoals altijd bereikbaar voor zowel opdrachtgevers als kandidaten op 020-5206547 of via info@group020.com. Voor de meest actuele vacatures: www.group020.com.

Impactcreëren

YourChallenge