Acquisitie wordtop prijs gesteld

Acquisitie wordt op prijs gesteld

Als recruitmentbureau komt het werk ons niet altijd aanwaaien. De voorgaande jaren draaide onze commerciële machine op volle toeren met als resultaat dat wij trots zijn op onze huidige opdrachtgevers waar wij mee samenwerken. In sommige gevallen vergde het een lange adem om tot zaken te komen, in andere gevallen konden wij inspringen in een urgente of precaire wervingssituatie en waren we snel aan boord als recruitmentpartner. Al met al is en blijft acquisitie maatwerk en komt het vooral aan op het aanvoelen van, en inspelen op, de behoefte van de ander. Een commerciële dooddoener wellicht, want dit is toch algemeen bekend?

In veel aspecten van commercie zien we daadwerkelijk dat de verkopende partij zich hiervan bewust is. Zeker binnen ons specialisme IT Sales, zien wij vele echte experts op het gebied van acquisitie.

Ook binnen recruitment is Talent Acquisition een snel opgekomen trend, dé modeterm die Corporate Recruitment gevoelsmatig zal mogen gaan overstijgen. Een afdeling die in de huidige “Candidate Driven Market” moet shinen als nooit tevoren. Een ingewikkelde markt waarin kandidaten niet (lijken te) reageren op perfect doordachte functiebeschrijvingen. Een markt waarin nou juist de meest getalenteerde collega’s de organisatie verlaten doordat zij voor een “functie elders” zijn benaderd en een markt waarin kandidaten midden in een sollicitatie proces afhaken omdat zij al zijn voorzien.

Talent Acquisition heeft dus een forse uitdaging voor zich liggen, die naar verwachting alleen nog maar groter wordt de komende periode. Talent Acquisition zal haar naam waar moeten maken. Zij zullen in hun werk (ik herhaal hem nog een keer in deze context) moeten aanvoelen en inspelen op de behoefte van de ander……  Kortom: met het posten van jobs, het beoordelen van cv’s en het standaard vullen van een kandidaten pipepline alleen, dreigen we door het ijs te zakken!

(Talent) Acquisitie wordt dus op prijs gesteld, maar wat houdt dat in richting de nieuw te zoeken collega’s? Dat begint met het vaststellen welk talent dat moet zijn. En, ik gooi hem er maar gewoon direct in, ga er maar vanuit dat dit talent nu helemaal niet op u zit te wachten. Dat klinkt cru, maar geloof mij, zo is het.

Wat zorgt er dan toch voor dat talent het werken binnen uw organisatie zal gaan overwegen? Hoe weken we mensen los, en hoe verleiden we talent om in beweging te komen? Door het werven van talent niet op papier, maar in praktijk, commercieel aan te vliegen!

In de huidige markt komt het aan op het zakelijk verleiden én verkopen van je imago als werkgever en van je vacature. We zullen de beoogde kandidaat binnen 10 seconden moeten kunnen pitchen “what’s in it for you”. Niet geschoten, is altijd mis… het gaat echt niet meer op. Wanneer je schiet moet het raak zijn, is het nieuwe motto.

En als het dan lukt om die eerste trigger te creëren… dan rollen we daarna de rode loper uit voor een sollicitant.

  • We zijn elk moment van het proces bezig met een “positive candidate journey”
  • Het recruitmentproces is kort, effectief en strak georganiseerd
  • Er wordt een aanbod gedaan dat buitengewoon goed is ten opzichte van de huidige arbeidsvoorwaarden
  • We overtuigen de kandidaat continu dat hij/zij perfect past in onze cultuur en binnen ons team

Het succesvol werven is in deze tijd een intensieve en tijdrovende klus. Mijn advies luidt dan ook: doe het goed, of besteedt Talent Acquisitie uit aan een deskundig partner. Is een van de bovenstaande punten nog een uitdaging of een brug te ver? Kies dan voor het laatste, want een positief werkgeversimago kun je maar één keer opbouwen.

Vrijblijvend advies?

Voor vrijblijvend advies op het gebied van recruitment, zijn wij zoals altijd bereikbaar voor zowel opdrachtgevers als kandidaten op 020-5206547 of via info@group020.com. Voor de meest actuele vacatures: www.group020.com.

Impactcreëren

YourChallenge